Кламер БГ - Новини: "Радев пак се прояви като защитник на Кремъл". Граждани протестираха срещу президента

"Радев пак се прояви като защитник на Кремъл". Граждани протестираха срещу президента

България

|
Пет, 10 Фев 2023г. 20:41ч.
"Радев пак се прояви като защитник на Кремъл". Граждани протестираха срещу президента

Протест срещу президента Румен Радев се проведе в петък вечерта. Поводът бе изказването му в Брюксел, в което заплаши, че България ще наложи вето на европейско ниво, ако се гласуват нови санкции срещу Русия, които включват и ядреното гориво.

Демонстрацията под надслов "Ние сме България, ЕС и НАТО! Радев – вън!" се проведе пред сградата на президентството в София. Протестиращите скандираха "Оставка", а сред плакатите пишеше "Радев вън! Предател!" и "Радев е приятел на Дявола".

Събитието бе организирано от инициатива "Бъдеще с памет".

"Румен Радев отново се прояви като защитникът на Кремъл в ЕС, в разрез с българския национален интерес. Руската намеса в държавата ни вече е официална. Не трябва да търпим това национално предателство", пишат организаторите на протеста.

"Вече никой не се съмнява, че решетниковата стратегията "Радев" в българската политика, както и кръгът му, който беше овластен на най-високо ниво в държавата – служебни кабинети, министри, ръководители на специалните служби, са част от хибридната война на Русия за овладяването на България. Румен Радев отдавна изостави ролята на "натовски" генерал, защото в процеса на случващата се агресия на Русия и под натиска на нуждите на Кремъл, за пореден път се саморазобличи с изказването си в сърцето на Европа", посочват още те.

Според тях президентът е направил всичко възможно и "използва цялата си власт и мерзост, за да защитава кремълските интереси". "Представя се за загрижен за българския народ и националния ни суверенитет, като ни хвърля в лапите на господаря на "специалната военна операция – окупация" в Украйна. Радев и неговият кръг от лакеи на пропутински интереси, трябва да бъдат изолирани от управлението на държавата! Иначе те ще продължат да подчиняват държавата ни в интерес на евразийската империя на Путин и ще лишат България от нейното европейско бъдеще", посочват още от инициатива "Бъдеще с памет".

mediapool.bg