Кламер БГ - Новини: Радев към Ердоган: Турция е добър съсед много важен партньор

Радев към Ердоган: Турция е добър съсед много важен партньор

България

|
Четв, 02 Фев 2017г. 16:02ч.
Радев към Ердоган: Турция е добър съсед много важен партньор

Президентът Румен Радев получи поздравления по повод встъпването си в длъжност като държавен глава от турския си колега Реджеп Тайип Ердоган. В телефонен разговор, който се проведе по инициатива на турския президент, Радев посочи, че "Турция е не само добър съсед, но и много важен партньор в икономиката, търговията и туризма", съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

"Ценим много високо усилията на Република Турция в борбата с тероризма и нелегалната миграция“, заяви по време на разговора президентът Радев.

Българският държавен глава е бил поздравен по повод встъпването си в длъжност и от президента на Украйна Петро Порошенко.

В телефонен разговор, проведен по инициатива на украинския президент, Петро Порошенко пожелал на Радев успех в работата му като държавен глава на страна, която е голям приятел на Украйна и ключов партньор в отношенията с ЕС и НАТО.

"Приемам тези поздравления като признание и позитивен сигнал за продължаване на ползотворния ни диалог и сътрудничеството между нашите две страни и народи“, отговорил президент Румен Радев.

mediapool.bg