Кламер БГ - Новини: Радев: Навсякъде се вихри безнаказаност

Радев: Навсякъде се вихри безнаказаност

България

|
Четв, 30 Авг 2018г. 18:38ч.
Радев: Навсякъде се вихри безнаказаност

За пореден път ни се поднасят обещания и нови органи, а всички ние чакаме присъди, каза президентът Румен Радев.

"Трагедията край Своге осветли порочната система в обществените поръчки и строителството, навсякъде се вихри безнаказаност. Тя се вижда и с невъоръжено око, но заради нея загиват хора. И независимо какво ще бъде заключението на следствието, пътят е лош и това е факт, а парите са "изядени“", добави държавният глава.

По думите му това не е само в Своге.

"Ако нямаме най-сетне ефективни наказания, не можем да променим система, а навсякъде се вихри безнаказаност“, коментира държавният глава.

При инцидента край Своге в събота загинаха 17 души. След трагедията правителството обяви, че ще направи нов орган с неясен статут и функции, който ще има за цел да налага контрол и генерира политика за безопасност по пътищата.

Радев коментира в четвъртък и инцидента в Харманли, в който участва неговият баща.

"Не очаквайте от мен да коментирам пътен инцидент. За това си има съответните компетентни органи и всеки, независимо кой, трябва да носи отговорност пред закона при провинение", каза президентът Радев.

По думите му няма как обаче да се отмине фактът, че цели институции са впрегнати да раздухват случая, за да се прикрият реалните скандали.

Бащата на президента Георги Радев бе замесен в лека катастрофа, при която той удря с автомобила си на кръгово кръстовище в Харманли триколка, управлявана от мъж с увреждания.

За инцидента се разбра едва в събота, въпреки че е станал преди девет дни. За него нямаше информация в МВР, което предизвика съмнения за прикриването му. Затова и бе наредена проверка както от вътрешния министър Валентин Радев, така и от главния прокурор Сотир Цацаров. Тя обаче бързо установи, че няма нередности по казуса.

mediapool.bg