Кламер БГ - Новини: Радан Кънев за кризата в ДПС: Пошъл мафиотски театър... и гавра със семейната традиция

Радан Кънев за кризата в ДПС: Пошъл мафиотски театър... и гавра със семейната традиция

България

|
Четв, 24 Дек 2015г. 15:03ч.
Радан Кънев за кризата в ДПС: Пошъл мафиотски театър... и гавра със семейната традиция

Конспиративната криза, разиграла се в последните дни между почетния председател на ДПС Ахмед Доган и наследника му Лютви Местан, бе определена в четвъртък от лидера на ДСБ Радан Кънев като "пошъл мафиотски театър".

Той написа остър коментар в профила си във Фейсбук навръх Бъдни вечер, докато Централният съвет на ДПС заседаваше извънредно в т.нар. Боянски сараи.

"Съветското ченге и Турското ченге. Пошъл мафиотски театър... и гавра със семейната традиция на милиони българи. Извинете, но днес е Бъдни вечер. Очакваме Рождество и Дядо Коледа, Авакум Захов не е добре дошъл у дома. Уведомете ме как е протекло криминалето, но след Стефановден", написа Кънев.

"На всички нормални хора желая светли празници, весело посрещане на Рождество Христово и радост по лицата на необременените от изкривената ни действителност деца и внуци", допълни лидерът на ДСБ.

Междувременно съпредседателят на Патриотичния фронт Красимир Каракачанов коментира пред "Фокус", че Ахмед Доган не желае да позволи на някого да промени модела, по който създаде ДПС.

По думите му това е политическа формация, която през годините е била критикувана за своя национализъм и заради това, че е използвала политическото си влияние за трупане на икономически дивиденти.

"Той никога не се доближи до радикалния турски национализъм и радикалния ислямизъм, бягаше от тази работа и не позволяваше на турските правителства без значение кой е на власт в Турция, да го поставят в положението на обикновен валия, който трябва да изпълнява решенията на Анкара. Той демонстрираше някакво самочувствие и желаеше да бъде фактор в България, а не да бъде подчинен слуга на Анкара", смята Каракачанов.

Той очевидно защити позицията на Доган срещу Местан, добавяйки, че "в ДПС винаги е имало хора, които са смятали, че Турция трябва да е ръководеща сила и че те са креатура на Турция, а не български политици".

mediapool.bg