Кламер БГ - Новини: Първото посещение на Жан-Клод Юнкер като председател на ЕК ще е в Киев

Първото посещение на Жан-Клод Юнкер като председател на ЕК ще е в Киев

Европа

|
Четв, 06 Ноем 2014г. 09:08ч.
Първото посещение на Жан-Клод Юнкер като председател на ЕК ще е в Киев

Първата официална визита на новия председател на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер извън рамките на ЕС ще бъде в украинската столица Киев, съобщи самият той в четвъртък.

Председателят уточни, че все още датата на пътуването му до Киев не е решена. Той добави, че засега санкциите на ЕС срещу Русия ще останат в сила и няма да бъдат променяни. Юнкер обаче не уточни дали ще иска среща с руския президент Владимир Путин.

Той добави още, че на първото заседание на новата ЕК в четвъртък са били взети решения, свързани с вътрешната организация на работата. Едно от тях е да бъде преустановено сътрудничеството с Бюрото на съветниците по европейска политика, което ще бъде заменено от Европейския център за стратегически политики. Центърът ще съветва отсега нататък председателството на ЕК.

"Страхувам се да не разочаровам, впечатлен съм от високите очаквания към мен и комисията", отбеляза Юнкер, допълвайки, че е било решено още да се удължи до юни 2015 г. задълбоченото наблюдение над икономиката на Гърция.

mediapool.bg