Кламер БГ - Новини: Първият обвиняем за аферата "Хемус" вече не е под домашен арест

Първият обвиняем за аферата "Хемус" вече не е под домашен арест

България

|
Ср, 26 Окт 2022г. 16:45ч.
Първият обвиняем за аферата "Хемус" вече не е под домашен арест

Борислав Колев, Снимка: БГНЕС

Първият обвиняем по аферата "Хемус" - Борислав Колев вече е без мярка за неотклонение, съобщи БТА. Досега той бе под домашен арест, но е изтекъл максималният осеммесечен срок за това ограничение. Бившият футболен съдия бе обвинен в пране на пари заради подозрение, че е участвал в схема, чрез която предварително отпуснати милиони за строителството на магистралата, са изтеглени кеш от банка.

Във вторник стана ясно, че Колев вече не е единственият обвиняем по това разследване. Към отговорност са привлечени още осем души, макар че засега не съобщава кои са.

Още в началото на разследването Колев бе заявил, че е готов да съдейства с показания, ако го пуснат от ареста. Това доведе до остър конфликт между МВР и прокуратурата. От полицията настояваха за по-лека мярка за Колев. Прокуратурата обаче обяви, че шефът на ГДБОП Калин Стоянов е оказвал натиск върху обвинители и дори му образува дело.

След това Колев многократно заяви, че е казал на разследващите кои са останалите участници в схемата. Месеци наред обаче съобщение за нови обвиняеми няма. В едно от съдебните определения по това разследване бе записано, че схемата за източване на милиони няма как да е работила без участието на висши чиновници.

mediapool.bg