Кламер БГ - Новини: Путин изненадващо пристигна в Крим за годишнината от анексирането на полуострова

Путин изненадващо пристигна в Крим за годишнината от анексирането на полуострова

Война в Украйна

|
Съб, 18 Март 2023г. 17:08ч.
Путин изненадващо пристигна в Крим за годишнината от анексирането на полуострова

Путин изненадващо пристигна в Крим за годишнината от анексирането на полуострова

Руският президент Владимир Путин пристигна на необявена предварително визита на анексирания полуостров Крим, където днес са планирани тържества по повод 9-годишнината от анексирането му, съобщи Ройтерс.

Руският президент бе посрещнат от губернатора на Севастопол Михаил Развожаев. Той го заведе да види нов детски център и училище по изкуства. Според ТАСС

Путин лично е карал автомобила, с който пристигнал.

"Нашият президент Владимир Владимирович Путин умее да поднася изненади. В добрия смисъл на думата", написа Развожаев в Телеграм.

Според него училището по изкуствата е трябвало да бъде открито днес с участието на руския лидер чрез видеовръзка, но "Владимир Владимирович взе, че пристигна лично. Самият той. Зад волана (на колата си). Защото в един исторически ден като днешния той винаги е със Севастопол и жителите му", добави губернаторът.

Това е първата публична изява на Путин след като Международният наказателен съд в Хага го обяви за издирване като военен престъпник.

Руският президент все още не е коментирал вчерашното решение на Съда в Хага.

Вчера от Кремъл определиха издадената от Международния наказателен съд заповед за арест на руския президент като "възмутителна", а обвиненията в принудителна асимилация на украински деца като "нищожни".

mediapool.bg