Кламер БГ - Новини: Проф. Герджиков с ирония: Поздравявам Пеевски за добрия служебен кабинет

Проф. Герджиков с ирония: Поздравявам Пеевски за добрия служебен кабинет

България

|
Четв, 16 Юли 2020г. 14:25ч.
Проф. Герджиков с ирония: Поздравявам Пеевски за добрия служебен кабинет

Бившият премиер на служебния кабинет на президента Румен Радев проф. Огнян Герджиков иронизира обвиненията на Бойко Борисов, че този кабинет бил реден от "Шиши" – едно от галените имена, с които политиците наричат бизнесмена и депутат от ДПС Делян Пеевски.

"Сега научавам, че г-н Пеевски е наредил този служебен кабинет. И с едно тригодишно закъснение искам да изразя своето възхищение към господин Пеевски за това, че е наредил един много добър служебен кабинет. И доказателство за това е, че този кабинет произведе организационно може би едни от най-добрите избори от 89-а насам", коментира Огнян Герджиков в четвъртък пред БНР.

Той добави, че кабинетът му успял и да повиши събираемостта на приходите, защото имало пресичане от контрабандни канали: "Значи, този кабинет е нареден много сполучливо. Затова не мога да не изразя моята благодарност и възхищение от това, което е направил Пеевски."

Герджиков напомни, че Борисов след това е взел хора от служебното правителство за своя кабинет, "така че очевидно подборът е бил много добър".

На въпрос защо Борисов се притеснява от служебно правителство на Радев, а в същото време го нарича "фигурант", Герджиков отново отговори с ирония: "Може би пак г-н Делян Пеевски ще го реди, нали вече има опит. След като добре се е представил, защо да не му се гласува пак същото доверие? Аз не мога да разбера защо трябва да се прави нещо различно, след като се е показало и е доказано, че това, което е направено преди 3 години, е било успешно".

Попитан дали наистина само Борисов може да преведе страната през очакващата се криза, бившият премиер отговори: "О, без съмнение няма по-добър от г-н Борисов".

"Борисов е прав, че идват тежки месеци. Това е една криза, в която влиза света заради тази пандемия. Няма съмнение, че месеците са важни и за целя свят. Затова е важно как ще се управлява държавата през идващите месеци, които ще бъдат много трудни в икономическо отношение", коментира Огнян Герджиков вече със сериозен тон.

"Може би показното влизане на прокуратурата в президентството не беше добър ход. Но това е моето лично мнение, не като на юрист", каза той по повод събитията от последната седмица, които изкараха хиляди хора на площада да искат оставката на правителството и главния прокурор.

mediapool.bg