Кламер БГ - Новини: Протестиращ е обвинен за хулиганство след конфликта пред румъснкото посолство

Протестиращ е обвинен за хулиганство след конфликта пред румъснкото посолство

България

|
Ср, 19 Авг 2020г. 09:44ч.
Протестиращ е обвинен за хулиганство след конфликта пред румъснкото посолство

Протестиращ е обвинен за хулиганство и увреждане на автомобил след МПС, са повдигнати снощи на един от задържаните след конфликта на кръстовището пред румънското посолство преди два дни. Георги Георгиев е задържан за 72 часа, а прокуратурата ще отправи искане за постоянното му задържане. Това обяви неговият адвокат Полина Велчева пред бТВ.

Общо трима протестиращи бяха задържани на 17 август вечерта, след като майка с две малки деца се опита да премине с автомобила си през хората на блокадата пред румънското посолство.

"Георги Георгиев е на 26 години и работи като готвач. Той е бил част от протеста, който е стигнал до "Ситняково", пред румънското посолство, по негови думи, протестиращите са блокирали и другия булевард -"Гео Милев". От там е спрян достъпът на автомобилите, но един е успял да мине блокадата. На втората блокада хората са помолили шофьора да обърне, както са направили другите", разказа Полина Велчева.

По думите й Георги Георгиев не е знаел, че в колата на жената има две деца. Той видял е само, че с автомобила си тя минава през едно колело.

По твърденията на адв. Велчева "шофьорът се засилва срещу хора, които са били пред колата. Пред него момиче е паднало пред гумите на колата. Било е голяма суматоха, имало е и деца".

mediapool.bg