Кламер БГ - Новини: Борисов: Пътят Ботевград-Видин ще е като пълноводна река, ще се върнат хората и бизнесът

Борисов: Пътят Ботевград-Видин ще е като пълноводна река, ще се върнат хората и бизнесът

България

|
Ср, 19 Авг 2020г. 12:36ч.
Борисов: Пътят Ботевград-Видин ще е като пълноводна река, ще се върнат хората и бизнесът

Пътната отсечка от Ботевград до Видин, която тепърва ще претърпи основен ремонт, ще е като пълноводна река. Около нея ще се върнат и хора, и бизнес. Такова светло бъдеще очерта премиерът Бойко Борисов, за чиято оставка протестиращите настояват повече от месец.

На редовното си заседание в сряда министерският съвет взе решение за отпускане на поредната порция милиони, този път за асфалт. Кабинетът одобри 379 млн. лв. за реконструкция отсечка от 69 км. Между пътен възел "Макреш" край Видин и обходния път на Монтана.

Заседанието бе виртуално, става ясно от публикувано от Борисов видео. В стаята са само той и финансовият министър Кирил Ананиев. Останалите министри се включват дистанционно.

От думите на министъра на регионалното развитие Петя Аврамова се разбра, че парите ще се харчат от АПИ. Отсечката ще е разделена на пет лота. Според нея средствата са необходими за авансови плащания след сключване на договори за строителството.

Борисов се похвали, че е успял да се пребори за 200 млн. евро за Северозапада в новия европейски бюджет.

"Тази отсечка Ботевград-Мездра-Враца-Монтана-Видин ще е като една пълноводна река, а около нея ще се върнат и хората, и бизнесът. По най-бързия начин да се уведомят жителите на тези населени места, че сме изпълнили ангажимента си и като не само че се строи, но и се обезпечава строежът на целия лот", разпореди се премиерът.

mediapool.bg