Кламер БГ - Новини: Прокурор иска имунитета на депутат от ГЕРБ по обвинение за блудство с непълнолетна

Прокурор иска имунитета на депутат от ГЕРБ по обвинение за блудство с непълнолетна

България

|
Ср, 07 Юни 2023г. 16:46ч.
Прокурор иска имунитета на депутат от ГЕРБ по обвинение за блудство с непълнолетна

Даниел Александров, снимка ГЕРБ

Столичен прокурор е поиска свалянето на депутатския имунитет на Даниел Александров от ГЕРБ с твърдението, че срещу него са събрани данни за извършени насилствени блудствени действия с 14-годишно момиче.

"Наблюдаващият прокурор в Софийската градска прокуратура е счел, че в хода на разследването са събрани доказателства за това, че на 07.05.2023 г., в село Бистрица, Д.А. чрез употреба на сила извършил действия с цел да възбуди полово желание без съвкупление по отношение на лице, навършило 14-годишна възраст", се казва в съобщението на прокуратурата. Досъдебното производството е образувано на 31 май.

Преди да стане депутат 30-годишният Даниел Александров бе национал по класическа борба и носител на множество титли. Той бе кандидат за народен депутат от Дупница, но влезе в парламента от 23 МИР-София, след като професорът от „Пирогов“ д-р Асен Балтов се отказа да става депутат.

Малко по-късно в четвъртък Александров обясние, че в дъното на тези обвинения стои бракоразводното му дело, с което намекна, че е набеден.

"Нищо от написаното по мой адрес не е вярно. В дъното на всичко стои моят развод, който е от месец и половина - два", каза депутатът от ГЕРБ и допълни: "Стоя зад името си и всичко това ще се докаже в съда".

Той подчерта, че оттук нататък не иска да намесва съпругата си, защото е майка на неговото дете, и ще гледа да "запази нейното достойнство".

mediapool.bg