Кламер БГ - Новини: Прокуратурата се споразумя с група наркодилъри

Прокуратурата се споразумя с група наркодилъри

България

|
Четв, 15 Окт 2020г. 12:12ч.
Прокуратурата се споразумя с група наркодилъри

Специализираната прокуратура е сключила споразумение с тринадесет души, обвинени за участие в група за наркоразпространение. То е одобрено от съда, влязло е в сила и не може да се обжалва.

Така двама души влизат в затвора с присъди от по 2 години и 2 месеца. Други двама са наказани с година и шест месеца и година и десет месеца. Десет души са осъдени условно на различни срокове и са глобени. Трима са отказали да се признаят за виновни и делото срещу тях продължава по общия ред. Със споразумението в полза на държавата се отнемат 70 хил. лв., а на изнудван от осъдените са възстановени 13 хил. лв.

Групата бе разбита в края на 2019 г. Според разследващите те са се занимавали с наркоразпространение и изнудване. Продавали са амфетамин, метамфетамин и екстази. При задържането им бяха открити и незаконни боеприпаси. Макар че групата бе арестувана преди година до днес лидерът й не е открит. Материалите срещу него са отделени в друго дело.

Това е поредното споразумение, сключено от спецпрокуратурата. Преди дни стана ясно, че по същия начин е приключил и процесът срещу групата телефонни измамници от град Левски, за която разследващите твърдяха, че е била ръководена от Димитър Серафимов-Келеша. Заедно със сина си Ангел той се е споразумя за 3 години затвор. Останалите получиха минимални присъди, включително и една условна. Наред с това обвиняемите са възстановили над 34 хил. лв., които са взели от петима измамени, съобщиха от прокуратурата.

mediapool.bg