Кламер БГ - Новини: Прокуратурата протестира домашния арест на обвиняемите за убийството във Враца

Прокуратурата протестира домашния арест на обвиняемите за убийството във Враца

България

|
Пон, 18 Ян 2016г. 19:05ч.
Прокуратурата протестира домашния арест на обвиняемите за убийството във Враца

Окръжната прокуратура във Враца протестира пред Софийския апелативен съд домашния арест на братята Иван и Десислав Дамянови, обвинени за умишлено убийство по хулигански подбуди на 18-годишния Тодор Йорданов.

Той бе пребит от двамата след спор заради предимство на пътя – братята пресекли платното, когато той им подал сигнал с клаксона. След това започва пререканието, довело до смъртта на ученика.

Апелативните магистрати ще се произнесат на 26 януари окончателно по мярката за неотклонение на обвиняемите. Дотогава Дамянови ще останат под домашен арест, но имат и забрана за напускане на страната.

Ако бъдат признати за виновни, братята могат да получат от 10 до 20 г. лишаване от свобода, доживотен затвор или доживотен затвор без право на замяна. 18-годишният Тодор Йорданов почина на 12 януари във врачанската болница, след като бе пребит от Дамянови в центъра на града.

От прокуратурата съобщиха, че причината за смъртта на Тодор Йорданов трябва да стане ясна до две седмици, когато ще е готова хистологичната експертиза. Тя ще установи по категоричен начин дали смъртта на момчето е настъпила в следствие на сърдечни проблеми. Засега две аутопсии показаха, че 28-те удара, нанесени по тялото на Тодор от братята Дамянови, са му причинили болка и страдание, но не са причинили смъртта му.

mediapool.bg