Кламер БГ - Новини: Прокуратурата предаде на съда Сидеров и Чуколов за атаката им срещу клекшопа

Прокуратурата предаде на съда Сидеров и Чуколов за атаката им срещу клекшопа

България

|
Пон, 18 Ян 2016г. 16:27ч.
Прокуратурата предаде на съда Сидеров и Чуколов за атаката им срещу клекшопа

Прокуратурата внесе в Софийския градски съд (СГС) обвинителния акт срещу лидера на "Атака" Волен Сидеров и заместника му Десислав Чиколов за инцидента пред клекшопа на столичната ул. "Г. С. Раковски" на 9 октомври м.г.

Тогава Сидеров и Чуколов, които според свидетели са били пияни, организираха "полицейска проверка" на въпросния обект, твърдейки, че там се продават наркотици и цигари без бандерол.

Последвалата проверка на "Икономическа полиция" не откри нерегламетирани стоки в магазина, но от МВР съобщиха, че депутатите са се държали изключително агресивно и арогантно спрямо служителите на реда.

Още на следващия ден главният секретар на МВР Георги Костов каза, че двамата са упражнили насилие върху полицейски служители. Свидетели на случката разказват, че Сидеров е проявил агресия и към собствениците на магазина.

Лидерът на "Атака" и заместникът му са обвинени за грубо нарушаване на обществения ред, както и за причиняване на телесни повреди на полицаи.

През декември парламентът свали имунитетите на Сидеров и Чуколов по искане на главния прокурор Сотир Цацаров във връзка с два скандала, предизвикани от атакисти на градския площад в Батак по време на отбелязването на Априлската епопея през 2011 г., както и до сградата на Народното събрания (НС) след парламентарните избори през 2013 г.

Двамата имат обвинения и за нахлуването им в сградата на НАТФИЗ на 23 октомври м.г. По това дело Сидеров се разследва за хулиганство и принуда. Той е подсъдим и за хулиганство и нанасяне на лека телесна повреда на полицай за инцидента на летище "Варна", когато по време на полет от София предизвика скандал с френски дипломат, в който бяха въвлечени няколко други пасажери, а накрая и униформени, охраняващи реда на летището в морския град.

mediapool.bg