Кламер БГ - Новини: Ученичка предотврати катастрофа на тролей и свести припаднал шофьор

Ученичка предотврати катастрофа на тролей и свести припаднал шофьор

България

|
Пон, 18 Ян 2016г. 16:46ч.
Ученичка предотврати катастрофа на тролей и свести припаднал шофьор

Петнадесетгодишно момиче е предотвратило в Стара Загора катастрофа на тролейбус, чийто водач припаднал зад волана, и е спасило шофьора като му е направило изкуствено дишане.

Мария Звездева, която учи в Спортното училище "Тодор Каблешков" в града, се е прибирала миналия петък с тролейбус 36 към социалния дом "Мария Терезия", където е настанена от девет години. Внезапно водачът припаднал на волана, но момичето за секунди успяло да спре превозното средство, с което е предотвратило по-тежък инцидент с тролейбуса. Веднага след това Мария направила изкуствено дишане на водача.

Бързата й и адекватна реакция се дължи на това, че момичето тренира плуване и познава правилата за бърза помощ, разказа директорката на социалния дом Латинка Петрова. Тя допълни, че това не е първа подобна проява на Мария. Тийнейджърката мечтае да стане преподавател по физическо възпитание.

В понеделник Мария бе отличена с грамота за смелата си постъпка от директора на спортното училище, в което учи. Димо Неделчев определи ученичката като сериозна и дисциплинирана ученичка.

mediapool.bg