Кламер БГ - Новини: Прокуратурата обвини собственик на питбул, който е нахапал дете

Прокуратурата обвини собственик на питбул, който е нахапал дете

България

|
Пон, 02 Авг 2021г. 16:58ч.
Прокуратурата обвини собственик на питбул, който е нахапал дете

снимката е архивна

Районната прокуратура в Самоков е обвинила собственика на питбула, след като кучето е нападнало и нахапало 11-годишно дете. Животното е било без намордник и е водено от мъж, който не е направил никакъв опит да го издърпа от момчето, а само пуснал повода, посочва от прокуратурата.

Инцидентът се е случил на 31 юли на брега на река Искър. След няколкоминутна борба намиращите се наблизо свидетели на инцидента успели да разтърват кучето от детето.

Веднага след инцидента собственикът на кучето е напуснал мястото на инцидента заедно с питбула и придружаващите го двама мъже. Нахапаното дете е било транспортирано до болница за оказване на медицинска помощ.

В хода на разследването са били разпитани свидетели, извършени са разпознавания, назначени са съдебномедицинска и ветеринарномедицинска експертизи. Собственикът на кучето е бил задържан за 72 часа. Той има криминално минало.

Законът предвижда наказание до три години затвор или пробация и глоба до 5 хиляди лева за престъплението, по което му е повдигнато обвинение.

mediapool.bg