Кламер БГ - Новини: Прокуратурата иска постоянен арест за шведа, изритал камериерка в Слънчев бряг

Прокуратурата иска постоянен арест за шведа, изритал камериерка в Слънчев бряг

България

|
Вт, 06 Юни 2017г. 18:07ч.
Прокуратурата иска постоянен арест за шведа, изритал камериерка в Слънчев бряг

Разкритието за шведски турист, изритал брутално камериерка в Слънчев бряг, предизвика личната намеса на главния прокурор, който съобщи във вторник, че ще настояват пред съда за постоянен арест на задържания.

Инцидентът е станал в събота в хотел в курортния комплекс, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Бургас. Според сигнала, подаден в полицията, 65-годишната камериерка била нападната от 53-годишен швед в коридора на хотела, в който жената работила.

БТВ излъчи в понеделник вечерта кадри от камерата на хотела, на които се вижда как мъжът й нанася ритник в главата. Жената е загубила съзнание и след като е паднала в резултат на удара е получила и наранявания по лицето.

За нападението няма причина. Пострадалата чистела фоайето на хотела, когато туристът се приближил. Попитала го на английски какво иска, а в отговор получила ритник в главата.

Вследствие агресивният мъж е изгонен от хотела, арестуван е за 48 часа и обвинен в нанасяне на лека телесна повреда, по хулигански подбуди. Малко по-късно обаче е освободен.

Преди ден главният прокурор каза, че действията и на полицията, и на прокуратурата са насочени към осигуряване на обществения ред, а не само в защита на чуждестранния турист.

"Той е длъжен да спазва българските закони и не може да си позволи поведение, което унижава българските граждани, особено тези, които на практика обслужват него. Позволява ли си го – влиза в ареста“, коментира Цацаров.

Във вторник по обед обаче, след като темата разбуни духовете в социалните мрежи, нападателят отново е арестуван, а главният прокурор съобщи, че ще бъде изправен пред съд с искане за постоянен арест.

Обвинението срещу него е за лека телесна повреда по хулигански подбуди, за което може да получи до 3 години затвор. Шведският гражданин се казва Георг Ралф Сумберг, роден е през 1963 г.

mediapool.bg