Кламер БГ - Новини: НСО вози Лозан Панов в кола с развити болтове на задна гума

НСО вози Лозан Панов в кола с развити болтове на задна гума

България

|
Вт, 06 Юни 2017г. 18:43ч.
НСО вози Лозан Панов в кола с развити болтове на задна гума

Националната служба за охрана (НСО) води вътрешна проверка във връзка с инцидент с автомобила, предоставен на председателя на Върховния касационен съд (ВКС) Лозан Панов, научи Mediapool във вторник.

След края на заседанието на Пленума на Висшия съдебен съвет (ВСС) миналия четвъртък, 1 юни, Панов и шофьорът му от НСО се отправили към Берковица, където висшият магистрат присъствал на церемонията по встъпване в длъжност на новия председател на Районния съд в града Юлита Георгиева.

На връщане двамата чули странен шум, идващ от задната част на автомобила, разказаха източници на Mediapool. След като спрели край село Бързия и слезли от колата, Панов и шофьорът му установили, че два от болтовете на задната лява гума липсват, а останалите три са разхлабени.

Служителят на НСО веднага докладвал на ръководството на службата и шефът й Ангел Антонов се чул с Панов. На следващия ден от кабинета на председателя на ВКС са изпратили официално писмо за инцидента до НСО, а оттам ги уведомили, че проверяват случая.

От президентството заявиха пред Mediapool, че трябва да отправи въпрос директно към службата и отказаха коментар. Засега обаче от НСО не предоставят никаква официална информация. По традиция оттам препращат всички въпроси към президентството, на чието пряко подчинение е Националната служба за охрана.

Самият Панов спомена бегло за инцидента след срещата си с държавния глава Румен Радев във вторник. В края на изявлението си пред медиите той заяви лаконично, че "другото нещо, за което той (Румен Радев – бел.ред.) прояви разбиране, е за един инцидент, който касае служители и автомобил на НСО с развити болтове".

Само преди месец Панов допусна, че атаките срещу него, свързани с позицията му за пълна проверка на скандала ЦУМ-гейт, могат да стигнат дори до "физическо отстраняване". Той допусна това по повод проявата на маскирани младежи пред ВСС, които носеха одрани агнешки главички в опит да отклонят медийното внимание от обсъждането на скандалната среща на главния прокурор Сотир Цацаров с издателя на в. "Сега" в офиса на функционера на БСП Георги Гергов.

"Странното е, че това, което се случва, е като някакъв пърформънс – като някаква сценка, лека закачка, намигване. Знаете, това е стилът на мафията", коментира Панов в началото на май пред Нова телевизия.

Тогава той направи аналогия с филма "Кръстникът" и легендарния кадър от него с отрязаната и окървавена конска глава. Панов обърна внимание, че държавата в лицето на полицията не е реагирала на случващото се, нищо че проявата бе насочена срещу висш държавен служител.

"Както и да го тълкуваме, ако обществото остане овчедушно, ако обществото не реагира на всичко това, не съм сигурен докъде могат да стигнат тези атаки. Наивно е да мисля, че няма да бъде насочено, предвид на всички други атаки, към семейството ми, за мен лично персонално. Дори защо не и с физическо отстраняване, защото аз ще продължа да говоря, ще продължа да защитавам своята теза", допусна шефът на ВКС, добавяйки, че това е "стил на мафията".

По повод координираните атаки срещу него на медиите, свързани с депутата от ДПС Делян Пеевски, Панов коментира неотдавна, че "в България ние имаме своето министерство на народното просвещение и пропаганда по Гьобелсов модел, който завоалира и скрива недостатъците на управлението и го прави с парите от джоба на българския данъкоплатец".

"Това са медиите на Делян Пеевски. Еквивалент на Йозеф Гьобелс за мен е Делян Пеевски, заключи председателят на ВКС на 13 май пред бТВ малко, след като ВСС отказа да се занимава с ЦУМ-гейт.

mediapool.bg