Кламер БГ - Новини: Още няма следа от 12-годишния Александър, издирването продължава

Още няма следа от 12-годишния Александър, издирването продължава

България

|
Пон, 14 Ноем 2022г. 18:54ч.
Още няма следа от 12-годишния Александър, издирването продължава

Още няма следа от 12-годишния Александър, издирването продължава

Продължава издирването на 12-годишния Александър, който изчезна в Перник преди три дни. В търсенето участват екипи от БЧК, водолази, доброволци и следови кучета. Използват се и термокамери, дронове и хеликоптер. Засега от детето няма следа.

"Ще трябва да се реши какво следва оттук нататък, защото наистина минаха много дни. Обходи се огромен периметър в планината, която е зад нас, обиколи се територията на цялата община, включително по-далечните части на общината, които са от мястото, където е станало събитието. За съжаление всичко е без резултат дотук", каза пред бТВ кметът на Перник Станислав Владимиров.

Според него търсенето ще продължи, "защото е необяснимо как човек може наистина да се изпари".

"Нищо не можаха да хванат кучетата. Колегите не можаха да видят. Самият терен е много лош, защото е много гъст и кучетата не могат да минат, камо ли ние, на места сме лазили под шипки, за да минем до отсрещната страна. Претърсили сме дупки, да не е паднал от някоя скала", каза пред БНТ Радослав Наков от планинската спасителна служба към БЧК.

Водолази проверяват и водоемите в района на изчезването, засега няма открити следи от момчето.

Детето, което е с аутизъм, е обявено за издирване в цяла България.

До понеделник сутринта в полицията са получени 39 сигнала от граждани за момчето, но местонахождението му не е установено. Това съобщиха от полицията в Перник в понеделник сутринта.

"Обаждат се граждани, които мислят, че са видели детето. Има сигнали от цяла България. Има сигнали от хора, които мислят, че притежават определени способности. За да може да ни помогнат, те се опитват да ни насочат. Тези сигнали също се проверяват. Няма значение кой подава сигнал, той ще се провери", казаха от полицията в Перник.

Наблюдават се непрекъснато видеокамерите от общинските служби.

От полицията призоваха хората да подават сигнали на 112, за да не се губи време.

От прокуратурата добавиха, че до момента са разпитани близки на Александър, установени са навиците му, медицинското обслужване. Няма доказателства, че момчето е жертва на престъпление. Няма разминавания при показанията на бащата, който вече е разпитан два пъти, обясниха от прокуратурата.

Многократно се е случвало за кратки периоди детето да бъде изпускано от поглед.

mediapool.bg