Кламер БГ - Новини: Арестуван за подкуп граничен полицай бе откаран в болница

Арестуван за подкуп граничен полицай бе откаран в болница

България

|
Пон, 14 Ноем 2022г. 20:34ч.
Арестуван за подкуп граничен полицай бе откаран в болница

Снимка: БГНЕС

Арестуваният за подкуп граничен полицай Янко Серафимов бе закаран в болница по спешност часове преди съдът да разгледа мярката му за неотклонение. Той бе задържан преди няколко дни и обвинен, че е взел 2000 лв. от собственик на частна фирма, за да нагласи обществена поръчка.

Вместо в съдебната зала обаче той бе закаран в болница. Пред съда адвокатът му Бойко Найденов обясни, че имал проблем със сложен стент. Освен това според него при ареста и използвана сила. Служителят стоял няколко часа с белезници на тротоара. Преди да отиде в МВР арестуваният е работил в НСО.

Серафимов е поискал процент от сумата по обществената поръчка, коментира пък наблюдаващият прокурор Чавдар Пастованов. Според прокуратурата става дума за т.нар. малки обществени поръчки на стойност до 30 хил. лв. Целта била доставка на оборудване за охрана на границата.

"Документирани бяха действията по поискване и подаване на подкуп. Предстоят още действия на разследването за обосноваване на обвинителната теза в съда", заяви прокурорът.

До късно в понеделник нямаше информация за състоянието на Серафимов. Съдът разпореди мярката му да се гледа във вторник.

mediapool.bg