Кламер БГ - Новини: Проверява се пернишкото парно заради честите аварии

Проверява се пернишкото парно заради честите аварии

България

|
Вт, 08 Март 2022г. 14:16ч.
Проверява се пернишкото парно заради честите аварии

Проверява се пернишкото парно заради честите аварии

Енергийният регулатор е започнал извънредна проверка в свързваната с бизнесмена Христо Ковачки "Топлофикация-Перник", заради множество жалби от жителите на града за често спиране на парното и силно влошено качество на топлоподаването. Сигнали за проблемите са подадени също така от областния управител на Перник и от националния омбудсман и председателят на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) Станислав Тодоров е наредил проверката на топлофикацията.

Основната задача на проверяващия екип е да бъде установено налице ли са нарушения на издадените от КЕВР лицензии на "Топлофикация – Перник" за производство на топлинна и електрическа енергия и за пренос на топлинна енергия на територията на Перник. Изискана е документация и вече се извършва анализ на първоначално получени от дружеството данни и информация за нарушено качество на топлоподаването.

След приключване на извънредната проверка КЕВР ще изготви констативен протокол и доклад за резултатите и ще предприеме съответните действия за гарантиране качеството на топлоснабдяването и интересите на засегнатите клиенти на дружеството.

mediapool.bg