Кламер БГ - Новини: Принц Андрю отрече да е замесен в сексуалния скандал около Джефри Епстийн

Принц Андрю отрече да е замесен в сексуалния скандал около Джефри Епстийн

Свят

|
Пон, 19 Авг 2019г. 16:50ч.
Принц Андрю отрече да е замесен в сексуалния скандал около Джефри Епстийн

Британският принц Андрю отрече да е замесен по какъвто и да било начин в предполагаемите сексуални престъпления на американския милиардер Джефри Епстийн, който на 10 август беше намерен мъртъв в килията си, съобщи ДПА.

Установено беше, че смъртта на Епстийн в затвора е самоубийство. Финансистът щеше да бъде съден по обвинения в сексуален трафик на деца.

"Херцогът на Йорк е ужасен от съобщенията за предполагаемите престъпления на Джефри Епстийн", се казва в разпространено снощи изявление на Бъкингамския дворец.

"Негово кралско височество осъжда експлоатацията на което и да било човешко същество и предположението, че би могъл да приеме, участва или насърчи подобно поведение е отвратително", се посочва в текста.

Изявлението бе предизвикано от публикувано от "Дейли Мейл" видео, в което според британския вестник принц Андрю маха с ръка за довиждане на млада жена, докато се намира в имот на Епстийн през 2010 г.

През 2008 г. Епстийн се призна за виновен във Флорида по обвинения в детска порнография и беше осъден на затвор.

По-късно той беше обвинен в злоупотреба с повече от 20 жени, една от които казала, че е била принуждавана няколко пъти да прави секс с Андрю.

Бъкингамският дворец отрече обвиненията срещу принца.

mediapool.bg