Кламер БГ - Новини: "Премиерският" автокрадец Яро ще изтърпи 10-месечната си присъда в България

"Премиерският" автокрадец Яро ще изтърпи 10-месечната си присъда в България

България

|
Ср, 16 Септ 2015г. 17:53ч.
"Премиерският" автокрадец Яро ще изтърпи 10-месечната си присъда в България

Автокрадецът Ярослав Димитров-Яро, добил популярност, след като премиерът Бойко Борисов публично се разгневи как е възможно човек под домашен арест да краде коли, ще излежи присъдата си от 10 месеца затвор, постановена от словенски съд, в България.

Това реши Софийският градски съд в сряда, удовлетворявайки желанието на самия осъден. Наказанието е постановено от словенския съд през 2013 г. заради кражба на "Шкода Октавия". Димитров я задигнал от столичния квартал "Красна поляна" и пренабил номера на шасито. След това опитал да вкара колата в Словения.

Димитров в момента е задържан за укриването на 3 крадени мотора. Престъплението е извършено на 27 и 28 май 2014 г., но при разкриването му мъжът е бил задържан по друго дело и затова не му е била взета мярка за неотклонение.

Яро беше задържан по обвинението за укриване на моторите на 27 август, няколко часа, след като СГС го беше освободил окончателно от ареста по обвинение за кражба на два автомобила – същата, която премиерът Борисов гледа по телевизията и коментира на заседание на правителството.

mediapool.bg