Кламер БГ - Новини: Представляващият ВСС обвини Лозан Панов в зависимости

Представляващият ВСС обвини Лозан Панов в зависимости

България

|
Нед, 21 Апр 2019г. 14:01ч.
Представляващият ВСС обвини Лозан Панов в зависимости

Във Висшия съдебен съвет (ВСС) и в медийни публикации се говори, че Лозан Панов има зависимости, в различни печатни издания го пише. Нека да дойде и да каже има ли той някакви зависимости.

Така пред БНР представляващият ВСС Боян Магдалинчев отговори на председателя на Върховния касационен съд (ВКС), който заяви преди дни, че върховенството на закона и разделението на властите у нас са силно компрометирани, а ключови държавни институции са завладени от частни интереси.

Магдалинчев призова Панов да каже пред ВСС кого визира в думите си. От своя страна заяви, че досега се е видяло, че гражданското движение "Боец" и неправителствената организация "Правосъдие за всеки" стоят зад председателя на ВКС.

"Имаше питане от председателя на Висшия административен съд (ВАС) Георги Чолаков какво е мнението на Панов за интервюто на съпругата му, но той не отговори. Нека каже дали споделя нейното мнение. Той не даде никакъв отговор и напусна залата. Това му поведение вече е демонстративно. Поведението му е насочено към главния прокурор", каза още Магдалинчев.

mediapool.bg