Кламер БГ - Новини: Иво Христов: Оставам лоялен на президента

Иво Христов: Оставам лоялен на президента

България

|
Нед, 21 Апр 2019г. 14:58ч.
Иво Христов: Оставам лоялен на президента

Никога не съм се отмятал от лоялността си към президента. Оставам председател на Стратегическия съвет към президента. Ангажиментът ми към успеха му остава безрезервен и пълноценен. Това заяви бившият шеф на кабинета на Румен Радев Иво Христов, пред БНР. Той е четвърти в листата на БСП за изборите за Европейски парламент.

Христов обяви, в момента "сме в авторитарен режим",. Според него кампанията за евроизборите няма да е диалогична и особено цивилизована. "В момента политическият дебат е истеричен, премиерът премина във фалцет" допълни Христов.

"Радев никога не е създавал илюзията, че ще гради собствен политически проект, защото законът не го позволява, но не е крил, че би подкрепил радикална алтернатива", заяви кандидатът за евродепутатът. Според него Европа има нужда от завой наляво, а ако не завие наляво, рискува да завие в крайно дясно.

Христов разкритикува премиера Бойко Борисов и за думите, че от БСП разчитат на "късата памет и ниското образование" на избирателите си. "Това от висотата на своя образователен и интелектуален стандарт ли го обявява? Това е твърде високомерно изказване. Аз намирам, че и академик би трябвало да говори по-смирено, когато става въпрос за целокупния български народ", каза Христов. Добави, че според него Борисов разчита на късата памет, тъй като, "когато променяш мнението си няколко пъти в рамките на един ден, тук наистина трябва да разчиташ на много късопаметни избиратели, за да не бъдеш санкциониран", каза той.

mediapool.bg