Кламер БГ - Новини: Посолството на САЩ е повдигнало пред Борисов въпроса за колажа със загиналите астронавти

Посолството на САЩ е повдигнало пред Борисов въпроса за колажа със загиналите астронавти

България

|
Пет, 16 Юли 2021г. 20:27ч.
Посолството на САЩ е повдигнало пред Борисов въпроса за колажа със загиналите астронавти

Посолството на САЩ е повдигнало пред Борисов въпроса за колажа със загиналите астронавти

"Въпросът е повдигнат директно пред г-н Борисов", заявиха от пресслужбата на посолството на САЩ в София на въпрос на "Свободна Европа", реагирала ли е дипломатическата мисия на показания от лидера на ГЕРБ Бойко Борисов колаж с лицата на неговите политически опоненти, сложени върху снимка на загиналите астронавти от совалката "Колумбия".

В сряда по време на пресконференция бившият премиер се опита да иронизира Атанас Атанасов, Христо Иванов, Мая Манолова, Тошко Йорданов, Николай Хаджигенов, Иво Мирчев и Цветан Цветанов, размахвайки пред журналистите колаж с тях като космонавти. Лицата им обаче бяха сложени върху снимка на НАСА с екипажа на "Колумбия", загинал през 2003 г. при навлизането на совалката в земната атмосфера.

От ГЕРБ са отказали да коментират пред "Свободна Европа" използването на снимката със загиналите астронавти, само са уточнили, че колажът не бил дело на никого от партията, а се разпространявал в социалните мрежи през последните дни.

Шегите на космическа тема започнаха в понеделник, след като Слави Трифонов каза, че бъдещото му правителство ще работи за изпращането в околоземната орбита на двама българи – мъж и жена, и един македонец.

Още преди това пък изданието "Капитал" в петъчния си брой преди изборите илюстрира заглавната страница с лицата на Мая Манолова от "Изправи се! Меутри вън", лидера на "Да, България" Христо Иванов" и зам.-председателя на "Има такъв народ" Тошко Йорданов.

mediapool.bg