Кламер БГ - Новини: Поредно спорно решение при ремонта на столичната на ул. "Граф Игнатиев"

Поредно спорно решение при ремонта на столичната на ул. "Граф Игнатиев"

България

|
Пон, 03 Дек 2018г. 18:58ч.
Поредно спорно решение при ремонта на столичната на ул. "Граф Игнатиев"

Резултатите от ремонта на столичната улица "Граф Игнатиев" отново станаха повод за критики и подигравки в социалните мрежи. Този път причината е начинът, по който проектантите са избрали, а общината е одобрила, да се отделят трамвайните линии, които минават през иначе пешеходната улица.

В отсечката от ул. "Алабин" до площад "Славейков" покрай линиите са поставени странни скосени бетонови блокове. Решението предизвика коментира в социалните мрежи, че блокчетата приличат на перки на акули или пък на надгробни плочи.

Бетонови блокове за отделяне на релсите и спиране на колите са поставени и в района на кръстовището на ул. "Раковски" и ул. "Граф Игнатиев". Те обаче имат формата на куб. В момента са поставени в неравна редица, но надеждата е, че до приключването на ремонта може и да бъдат наредени под конец.

Досега най-големият ремонт в центъра на София за тази година роди няколко скандала. Те бяха свързани със съмнение за качеството на работата заради неравно положените настилки, с подмяна в крачка на проекта за трамвайното трасе и с избора на плочки за градината около църквата "Св. Седмочисленици". От общината и фирмата изпълнител обясняваха, че работата още не е приключила и за качеството ѝ не може да се говори. Естетическите достойнства на проекта пък били субективно виждане.

mediapool.bg