Кламер БГ - Новини: Поредна гонка на полицията с каналджии на "Тракия"

Поредна гонка на полицията с каналджии на "Тракия"

България

|
Ср, 23 Ноем 2022г. 13:27ч.
Поредна гонка на полицията с каналджии на "Тракия"

Поредна гонка на полицията с каналджии на

В сряда през нощта е имало нова гонка на полицията с автомобил, превозващ нелегални мигранти. Преследването е започнало в района на "Траянови врата", където полицаи са се опитали да спрат лек автомобил, в който се предполага, че има мигранти, съобщи Нова тв. Около Вакарел обаче го изпускат и започва преследване.

Колата се отклонява през Нови хан, след което е засечена на северната скоростна тангента. По-късно колата е спряна край Драгоман, а в нея е имало 10 мигранти. Шофьорът на колата с мигрантите е жена с полско гражданство. Тя е карала по АМ "Тракия" с около 200 км в час.

Няма пострадали при акцията по залавяне на автомобила.

Заради гонката се образуваха огромни задръствания в района на АМ "Тракия" и "Църна маца". Свидетели разказват, че периодично движението е било напълно блокирано.

Преди ден бус с мигранти се вряза в кола на жандармерията в София. Тежко пострада един полицай, който бе настанен в болница в критично състояние. След този случай оставка подадоха главният секретар на МВР Петър Тодоров и заместникът му Станимир Станев. Те обясниха оставките с неприето искане за завишаване на наказанията за каналджии.

mediapool.bg