Кламер БГ - Новини: Пореден опит за рокада във „Флотски арсенал“

Пореден опит за рокада във „Флотски арсенал“

България

|
Съб, 11 Апр 2015г. 01:14ч.
Пореден опит за рокада във „Флотски арсенал“

Фото: Р. Сарандев,

Фото: Р. Сарандев, „Петел“

Пореден опит за смяна на директора на варненския кораборемонтен завод „Флотски арсенал“ Георги Стойков се готви да извърши ръководството на холдинг „Терем“, съобщи Topnovini.bg. В сряда Стойков е получил факс, с който му съобщават, че му се ограничават правата за сключване на договори и за изразходване на средства.

След уведомлението потърсил по телефона изпълнителния директор на холдинга Огнян Чалъков. Последният отговорил положително на въпроса дали мярката означава, че настоящият директор на „Терем“-Варна ще се раздели с поста. Чалъков признал и за оказван натиск.

Ситуацията ще се изясни след празниците, заяви за Topnovini.bg Георги Стойков. Той бе категоричен, че не желае да напуска поста, още повече, че служителите държат на него и го подкрепят. Директорът информира, че Министерството на отбраната, под чиято шапка е холдингът, е извършило одит във варненското предприятие за периода от май 2013 г. до края на 2014 г., който не е открил каквито и да било нередности. Проверката е констатирала много добри резултати в управлението и работата на кораборемонтния завод.

За първия работен ден след Великденските празници е планиран и протест на работниците в „Терем“, за който вече са уведомени институциите. Възможно е да се стигне и до блокада на Аспаруховия мост.

Служителите организираха демонстрация в защита на директора си преди повече от месец и половина, когато в завода бе разпространена информацията за смяната му. Тогава те приеха декларация в подкрепа на Георги Стойков и изтъкнаха, че той е успял за кратко време да стабилизира завода, който преди това е натрупал значителни загуби.

За поста му пък се спряга Савин Попов, който е работил 7 години във „Флотски арсенал“-Варна. Бил е и на ръководен пост във варненската корабостроителница.

Maritime.bg – България