Кламер БГ - Новини: Полицията разкри подробности за убийството на момичето в столичния хотел

Полицията разкри подробности за убийството на момичето в столичния хотел

България

|
Вт, 18 Дек 2018г. 12:57ч.
Полицията разкри подробности за убийството на момичето в столичния хотел

Полицията разкри подробности около убийството на 24-годишната Златена Стоянова, което стана в столичния хотел "Рила". То е било изключително брутално, като вероятно до него се е стигнало заради психичен проблем, отключил се в съзнанието на арестувания за престъплението след консумация на алкохол и наркотици. Това заяви комисар Ангел Бандъков, началник на сектор "Криминална полиция" в СДВР пред бТВ.

В понеделник в стая на петия етаж в хотел "Рила" беше открито тялото на Златена Стоянова от Гълъбово. Заподозрян за убийството е 37-годишният Димитър Ръжев. Младата жена се е регистрирала в хотела на 15 декември.

Задържаният сам завел полицаите до стаята, където било тялото на жертвата. Той признал, че два, три дни преди това е вземал наркотици и е пил. Разказал и как е отнел живота на жената и какво причинил на трупа след това.

"След като разказа подробно как е минал последния му ден и когато се стигна до извършването на зверството, каза само: "Трябваше, трябваше". Първо е решил да я удуши. Започнал да я удря в главата с бутилка от уиски и когато момичето било мъртво, той се ядосал, че едното й око е било отворено, а другото не, и решил да й избоде отвореното. Явно момчето, като се е друсало, са му се отключили някакви психични проблеми. Според мен момичето не му е дало никакъв повод", посочи Бадънков.

Според него обаче, Ръжев "не беше типичният луд, беше трезвомислещ и се правеше на луд ... част от разговорите, които водихме, бяха много подредени и много смислени".

Димитър Ръжев и Златена Стоянова са се познавали от няколко месеца, но не може да бъде казано със сигурност, че двамата са имали интимен контакт, каза криминалният полицай.

"Той (Ръжев – бел.ред.) заяви, че са имали интимни отношения от няколко месеца, но предстои разследване по въпроса. В годината по един-два такива случая има. От моя анализ винаги това се случва преди Нова година - шесторното убийство, това, винаги в този период се случва", каза Бадънков.

mediapool.bg