Кламер БГ - Новини: Полицията премахна палатковия лагер край Пловдивския панаир

Полицията премахна палатковия лагер край Пловдивския панаир

България

|
Пет, 21 Авг 2020г. 13:41ч.
Полицията премахна палатковия лагер край Пловдивския панаир

Полицията е премахнала насилствено в 4 часа през нощта вдигнатия спонтанно в четвъртък вечерта палатков лагер на моста над река Марица, близо до Пловдивския панаир, в знак на протест срещу неразрешеното от общината шествие.

Силите на реда махнаха гумите, контейнерите за боклук и палетите, както и насядалите по земята хора, въпреки тяхната съпротива.

Протестиращите се оплакаха от полицейско насилие и питат защо в София и Варна палатковите лагери не се премахват, а те са изгонени от едно кръстовище, което не е ключово за Пловдив, предаде бТВ.

Те дадоха заявка да излязат на демонстрация в петък пред областната дирекция на МВР, защото смятат, че решението за премахването на блокадата на моста е на местно ниво.

Вдигането на палатките над моста дойде, след като общината отказа шествие по главните булеварди на града в мотив, че документите не били подадени навреме. Организаторите на протеста обаче отричат това да е така и твърдят, че ще обжалват отказа на местната власт.

При вечерното шествие в четвъртък по главната улица на Пловдив хората се опитаха да излязат на платното, но плътен полицейски кордон им попречи и така се стиган до блокадата на моста, през който се осъществява важна връзка с центъра на града.

Вече движението в района се осъществява нормално.

От полицията в Пловдив обявиха, че са извършили проверки на около 30 души по време на снощните протести. За 10 от тях е установено, че са с криминални прояви. Част от протестиращите са тествани за алкохол и шестима са дали положителни проби.

mediapool.bg