Кламер БГ - Новини: Намерено е 2-годишното дете от Якоруда

Намерено е 2-годишното дете от Якоруда

България

|
Четв, 24 Септ 2020г. 16:09ч.
Намерено е 2-годишното дете от Якоруда

Малкият Мехмед Юркин, който изчезна от дома си в Якоруда в сряда следобед, е намерен съобщи бТВ. По първоначална информация детето е открито в близкото село Бунцево. Засега не е ясно как е стигнало до там, защото става дума за около 13 км. Според БНТ момченцето е добре.

В четвъртък стутринта шефът на благоевградската полиция гл. комисар Дойчин Дойчинов съобщи, че над 70 полицаи са започнали издирване на Мехмед, който е на 2 години и 7 месеца. По данни на роднините детето е изчезнало от двора на къщата им в сряда. То било оставено само за около 5 минути - баба му влязла в къщата и като се върнала, него вече го нямало. За последно детето е забелязано от съседи около 17 часа на 23 септември. Сигналът за изчезването му е подаден в 18 часа от бащата на детето. Самите родители установяват, че го няма около час и половина по-рано. Цяла нощ полицаи са претърсвали района, а днес рано сутринта периметърът е разширен.

В акцията участваха и жандармерия, следови кучета, планински спасители.

Към момента няма водеща версия, работи се по всички възможни, посочи сутринта гл. комисар Дойчинов. Издирването бе основно на територията на областта, но се проверяваха и адреси във Велинград, където детето има роднини. По-късно от прокуратуратата обявиха, че са образували дело за неправомерно лишаване от свобода. Засега не е ясно дали се подозира отвличане. Според роднините детето най-вероятно е било качено в кола.

mediapool.bg