Кламер БГ - Новини: Полицията вече е заловила обявения за задържан уличен в кражба на скъпи парфюми

Полицията вече е заловила обявения за задържан уличен в кражба на скъпи парфюми

България

|
Вт, 27 Ноем 2018г. 17:08ч.
Полицията вече е заловила обявения за задържан уличен в кражба на скъпи парфюми

Министерството на вътрешните работи съобщи, че е хванало обирджията на магазин за бутикови парфюми в столичен мол. Това е станало на 23 ноември, а три дни по-рано от Софийската районна прокуратура обявиха, че мъжът е задържан и дори се намира в следствения арест с постановена от прокурор 72-часова мярка.

Според разпространената във вторник версия на МВР на 7 октомври от магазина в столичния търговски център са откраднати продукти на стойност 70 000 лева.

"В хода на предприетото разследване криминалистите установили извършителите на престъплението -

двама мъже, на 40 и 29 години, и 20-годишна жена. На 9 ноември жената и по-младият мъж били задържани с полицейски мерки до 24 часа в Пето РУ, а вторият мъж, укрил се от полицията - обявен за общодържавно издирване", пише в съобщението на МВР. В него се казва още, че издирваният е хванат на 23 ноември и също задържан с полицейска мярка до 24 часа.

В рамките на извършените претърсвания в жилищата на тримата били намерени и иззети откраднатите продукти, както и други вещи, свързани с криминалното деяние.

В последствие от прокуратурата са повдигнали обвинения на жената и на 40-годишния мъж. Жената е пусната под парична гаранция от 500 лева, а мъжът е задържан за постоянно. Съучастникът им е разпитан като свидетел пред съдия и е освободен.

mediapool.bg