Кламер БГ - Новини: Полицията в Хонгонг използва водни оръдия срещу протестиращите

Полицията в Хонгонг използва водни оръдия срещу протестиращите

Свят

|
Нед, 20 Окт 2019г. 13:25ч.
Полицията в Хонгонг използва водни оръдия срещу протестиращите

Протестиращите в Хонконг отново заляха улиците в неделя въпреки полицейската забрана и издигнаха барикади сред сълзотворен газ и запалителни бомби, предаде Асошиейтед прес.

Хонгонгската полиция използва водни оръдия с оцветител срещу хилядите протестиращи, след като обградиха полицейски участък, отбелязва ДПА.

До пристигането на водните оръдия се стигна, след като малка група протестиращи хвърлиха няколко коктейли Молотов по сградата на полицията. От покрива на участъка бе разпръснат сълзотворен газ.

Протестиращите измъкваха плочки от тротоари и ги хвърлиха на пътя, събраха пластмасови защитни бариери и метални решетки, за да направят временни пътни блокади.

Хонконг е засегнат от продължаващи вече няколко месеца протести, често придружени с насилие. Това е най-сериозната политическа криза, откакто Великобритания предаде управлението на града на Китай през 1997 година.

Кризата в управлявания от Китай град е огромно предизвикателство за китайския президент Си Цзинпин. Пекин отхвърля обвиненията, че подкопава свободата на Хонконг, а Си Цзинпин обеща да срази всеки опит за отделяна на Хонконг от Китай.

mediapool.bg