Кламер БГ - Новини: Полицай изчакал шофьор да събере пари, за да му даде рушвет

Полицай изчакал шофьор да събере пари, за да му даде рушвет

България

|
Пет, 01 Апр 2022г. 18:51ч.
Полицай изчакал шофьор да събере пари, за да му даде рушвет

Полицай изчакал шофьор да събере пари, за да му даде рушвет

Пътен полицай от София е бил арестуван заради взет подкуп от шофьор, съобщи прокуратурата. Любопитното в случая е, че спреният за проверка нямал достатъчно пари у себе си. Затова отишъл да вземе и след това ги занесъл на униформения.

Шофьорът бил спрян за проверка в ранните часове на 31 март. Той отказал да бъде тестван за алкохол, разбира се от съобщението. Един от тримата полицаи в автопатрула му поискал пари.

"Г. Б. не искал да бъде тестван за алкохол, поради което Р. С. му поискал пари, с които Г. Б. не разполагал в себе си. Поради това Г. Б. отишъл да вземе още пари", пише в съобщението на прокуратурата.

Междувременно обаче шофьорът записала серийните номера на банкнотите и подал сигнал по телефона до дирекция "Вътрешна сигурност" в МВР. Те уведомили прокуратурата, където било образувано дело, а шофьорът дал показания като свидетел.

Малко по-късно следователи претърсили три адреса. При обиските били намерени дадените от шофьора банкноти. Полицаят Р.С. е обвинен и арестуван за 72 часа. Прокуратурата ще иска да бъде задържан за постоянно.

mediapool.bg