Кламер БГ - Новини: Полицаи и митничари откриха 602 кг. канабис в румънски камион на КПП Илинден

Полицаи и митничари откриха 602 кг. канабис в румънски камион на КПП Илинден

България

|
Вт, 18 Март 2014г. 16:29ч.
Полицаи и митничари откриха 602 кг. канабис в румънски камион на КПП Илинден

602 килограма марихуана на стойност около 2.408 млн. лв., са били открити в камион, шофиран от 31-годишен румънски гражданин, на КПП Лесово, съобщиха от МВР във вторник.

Камионът е пристигал от Гърция. По документи превозвал пластмасови изделия - чинии и чаши за сладолед. Тъй като камионът отговарял на рисковите профили, последвала проверка в товарното помещение. Поради разминавания между декларираната стока и фактическия обем на товара, се наложило извършването на физическа проверка, при която са открити пакети със зелена тревиста маса.

Камионът е отклонен за обстойна проверка на товара, в която се включили още гранични полицаи и митничари. При проверката са открити 18 средноголеми кашона с по 12-14 пакета в тях и седем големи кашона със средно по 40 пакета с пресована суха тревиста маса, която отговаря при полевия тест на канабис. Пакетите били увити с двойно фолио с цел да не бъдат засечени от рентгеновите системи.

Румънският шофьор, автомобилът и марихуаната са задържани в полицията в Гоце Делчев. По случая в граничното полицейско управление е започнато досъдебно производство. С постановление на Окръжната прокуратура в Благоевград румънският гражданин е задържан за постоянно в ареста.

mediapool.bg