Кламер БГ - Новини: Подсъдимият за смъртта на Милен Цветков излиза от ареста

Подсъдимият за смъртта на Милен Цветков излиза от ареста

България

|
Четв, 16 Септ 2021г. 17:27ч.
Подсъдимият за смъртта на Милен Цветков излиза от ареста

Снимка: БГНЕС

Подсъдимият за смъртта на журналиста Милен Цветков Кристиан Николов излиза от следствения арест. Решението е на апелативния съд и не подлежи на обжалване.

Въпреки това съдиите продължават да смятат, че достатъчно доказателства срещу него. В определението си те са записали, че има достатъчно данни да се направи обосновано предположение за съпричастност към престъплението, в което е обвинен.

Младият мъж ще остане под домашен арест и ще бъде следен с електронна гривна. Наложена му е забрана да напуска страната.

Николов бе арестуван веднага след катастрофата, при която загина Цветков миналата пролет и прекара зад решетките повече от година.

Той е обвинен за умишленото причиняване на смъртта на Цветков. Николов удари с джипа си колата на журналиста, който бе спрял на светофар пред столичен МОЛ.

Според прокуратура Николов не е направил никакъв опит да спре. Той е шофирал с около 100 км./ч и освен това е употребил три вида наркотици преди да седне зад волана. В момента делото срещу него се гледа на първа инстанция.

mediapool.bg