Кламер БГ - Новини: Подпалено одеяло, бой с арестант: Още прояви на прокурорския син от Перник

Подпалено одеяло, бой с арестант: Още прояви на прокурорския син от Перник

България

|
Четв, 14 Дек 2023г. 19:48ч.
Подпалено одеяло, бой с арестант: Още прояви на прокурорския син от Перник

Васил Михайлов, Снимка: БГНЕС

Васил Михайлов, син на прокурора от Перник Бисер Михайлов, се е сбил с друг арестант и е подпалил одеяло. Това стана ясно в четвъртък по време на поредното заседание по делото срещу него. Михайлов-младши е подсъдим за серия побоища и заплахи.

Според прокуратурата Михайлов-младши се е бил с арестанти по време на задържането му в Кюстендил. Пак там е било подпалено одеяло. След това е бил преместен в София.

В четвъртък показания по делото срещу него даде футболният треньор Румен Андонов от Перник. Той бе пребит миналото лято, а гласност на случая се даде след като семейството започна да говори публично. В казуса се намеси и пернишкият кмет Станислав Владимиров, който заплаши, че ще оглави протест, ако МВР и прокуратурата не вземат мерки.

Едва след това разследващите се задействаха. Появиха се и още пострадали.

Андонов разказа, че най-вероятно е бил бит с бокс по главата. След нападението зъбите му започнали да падат, твърди той. Треньорът казва, че не е провокирал младежа по никакъв начин, но нападателят му заявил, че е казал нещо за негова братовчедка. Разпитан бе и Красимир Григоров, баща на актрисата Луиза Григорова. Той твърди, че се опитал да разтърве Михайлов и друго момче, получил удар и паднал.

Делото срещу Михайлов ще продължи в края на януари. Междувременно от прокуратурата няма никаква информация какво се случва с разследването, в което бе замесено името на баща му. В средата на октомври той бе арестуван по сигнал, подаден от дъщеря му, че е пребил съпругата си. Малко след това прокурорът бе освободен, а жена му отрече да е удряна.

mediapool.bg