Кламер БГ - Новини: Поврат: Корбин иска нов референдум за Брекзит, лейбъристите ще гласуват за оставане

Поврат: Корбин иска нов референдум за Брекзит, лейбъристите ще гласуват за оставане

Европа

|
Вт, 09 Юли 2019г. 14:43ч.
Поврат: Корбин иска нов референдум за Брекзит, лейбъристите ще гласуват за оставане

Лидерът на британската опозиционна Лейбъристка партия Джереми Корбин призова новия премиер на страната, който и да бъде той, да подложи на изборен тест своя план за Брекзит с втори референдум за членство в Европейския съюз, като добави, че неговата партия ще гласува за оставане в съюза, предаде Ройтерс.

В писмо до членовете на партията си Корбин казва, че тя ще води кампания за оставане в ЕС, за да не позволи на бъдещия лидер, който и да е той, да извади Великобритания от Евросъюза без споразумение, или за да предотврати "вреден консервативен Брекзит".

Който и да стане премиер, той трябва да има доблестта да подложи своето споразумение (или Брекзит без споразумение) на съда на народа с публичен вот (референдум)", пише Корбин в писмото си.

"При тези обстоятелства, искам да стане ясно, че Лейбъристката партия ще води кампания за оставане както срещу Брекзит без споразумение, така и срещу споразумение, предложено от торите, което не защитава икономиката и работните места", подчертава опозиционният лидер.

mediapool.bg