Кламер БГ - Новини: Повече от половината американци одобряват възможни военни действия срещу Иран и Северна Корея

Повече от половината американци одобряват възможни военни действия срещу Иран и Северна Корея

Свят

|
Вт, 30 Юли 2019г. 12:44ч.
Повече от половината американци одобряват възможни военни действия срещу Иран и Северна Корея

Повече от половината американци подкрепят възможни военни действия срещу Иран и Северна Корея, показват публикувани днес резултати от социологическо проучване на телевизия "Фокс нюз".

Според социологическите данни близо 57 процента от запитаните биха одобрили военни действия срещу Северна Корея, за да й се попречи да разработва ядрено оръжие. Около 53 процента от запитаните биха подкрепили подобни действия срещу Иран.

При това около 60 процента от американците смятат, че Иран и Северна Корея са заплаха за националната сигурност на САЩ. Според допитването онези, които не смятат тези страни за заплаха, са едва 27 процента.

Социологическото проучване е извършено в периода от 21 до 23 юли. В него са взели участие 1004 регистрирани гласоподаватели в цялата страна. Статистическата грешка при обработка на данните не надвишава 3 процента.

Получените резултати почти не се отличават от данните на сходно социологическо проучване, извършено през 2006 г. Тогава участниците, които са смятали Иран и Северна Корея за заплаха, са били 62 процента.

mediapool.bg