Кламер БГ - Новини: Пловдивски предприемач предоставя вила на Симеон Сакскобургготски

Пловдивски предприемач предоставя вила на Симеон Сакскобургготски

България

|
Пет, 24 Авг 2018г. 15:07ч.
Пловдивски предприемач предоставя вила на Симеон Сакскобургготски

Пловдивският предприемач доц. д-р Невен Енчев предоставя на Симеон Сакскобургготски за пожизнено ползване вила в луксозния новостроящ се комплекс "Голденбург" край пловдивското село Белащица.

Той е взел това решение, след като Софийският градски съд постанови, че дворецът "Врана" е собственост на държавата.

"Негово Величество ще може да ползва вилата още от тази есен, тъй като в момента сградата е изградена до втора плоча", увериха изпълнителите от строителна фирма "Мейсън Брос", се казва в съобщението до медиите изпратено от Невен Енчев.

Пловдивският предприемач поддържа близки отношения с царя отдавна. Те имат поредица от съвместни изяви. Двамата редовно участват в церемониите, с които у нас всяка пролет се отбелязват годишнините от Спасяването на българските евреи, за което огромен принос имат цар Борис Трети, патриарх Кирил, народни представители и интелектуалци по времето на Втората световна война.

През май тази година Симеон Сакскобургготски и Невен Енчев откриха заедно във фоайето на Областна администрация в Пловдив изложба "Страната на спасените евреи".

На събитието царят беше придружен от съпругата си Маргарита и сестра си Мария Луиза, а пловдивският предприемач – от съпругата си д-р Ваня Александрова и дъщеря им Евгения.

"За мен и семейството ми ще бъде огромна чест Симеон Втори и царското семейство да приемат вилата и да бъдат наши съседи", казва доц. Енчев от Германия, където живее от началото на годината и в момента реновира двореца си, който ще превърне в лечебно заведение с хоспис.

Към момента няма официална позиция от Симеон Сакскобургготски дали приема предложението на д-р Енчев.

Село Белащица, където се предоставя вилата на царя, се намира на 3 км от околовръстния път на Пловдив. Селото е едно от атрактивните в района за предприемачи, които през последните години изградиха къщи и вилни селища. Преди няколко години братята Невен и Ангел Енчеви откриха хотелски комплекс с тенис кортове, СПА център и ресторант в село Белащица.

mediapool.bg