Кламер БГ - Новини: 43 полицейски и пожарни служби се обновяват с 20 млн. лв. от еврофондовете

43 полицейски и пожарни служби се обновяват с 20 млн. лв. от еврофондовете

България

|
Пет, 24 Авг 2018г. 16:13ч.
43 полицейски и пожарни служби се обновяват с 20 млн. лв. от еврофондовете

43 полицейски управления и противопожарни служби в страната се обновяват в момента с европейски средства по оперативна програма "Региони в растеж". Инвестицията в тях надхвърля 20 млн. лв. Това обяви заместник-регионалният министърът на регионалното развитие Деница Николова в Берковица при откриването на санираното полицейско управление. В церемонията участваха още министърът на вътрешните работи Валентин Радев и кметът на Берковица Милчо Доцов.

Близо 240 хил. лв. са вложени в сградата на полицията, която е с нов покрив, фасада, дограма, мълниезащитна система и топлоизолация. След санирането се очаква сметките за отопление да паднат с около 37%, каза Деница Николова.

По проекта е подменено и осветлението в сградата, изградено е и съоръжение за достъп на хора с увреждания.

В партньорство с МВР и общините се опитваме да направим работната среда на служителите на МВР много по-добра, за да осигурим и сигурността на всички хора в населените места, каза Николова. Тя добави, че малко над 6.5 млн. лв. от програма "Региони в растеж" се инвестират в община Берковица през този програмен период в мерки за подобряване на качеството на живот чрез енергийна ефективност на обществени и частни сгради.

Над 12 млн.лв. от програмата пък са отделени за ремонт на главния път през прохода "Петрохан", с което ще се подобри връзката на общината със София, а оттам свързаността на региона и възможностите за икономическо развитие.

В момента в община Берковица се обновяват общо 14 сгради с финансиране от оперативна програма "Региони в растеж". От тях 4 са публични, а 10 са многофамилни жилищни сгради, каза кметът Милчо Доцов. Още три блока се санират и по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилните жилищни сгради. Освен намаляване на разходите за отопление и повишаване качеството и ефективността на сградите, те допринасят и за по-добрия облик на града.

Вътрешният министър Валентин Радев заяви, че един от основните приоритети на ръководството на министерството е да осигури всичко необходимо на служителите си – от униформите, до оборудването им и добрите условия на труд. Това е нашата задача, а една от основните отговорности на полицаите е и да са в помощ на хората, които да им вярват и да ги търсят, каза Радев.

mediapool.bg