Кламер БГ - Новини: Пиронкова благодари за подкрепата и призова всеки да вярва в себе си

Пиронкова благодари за подкрепата и призова всеки да вярва в себе си

Свят

|
Четв, 10 Септ 2020г. 20:17ч.
Пиронкова благодари за подкрепата и призова всеки да вярва в себе си

Цветана Пиронкова, която постигна забележителен успех на Откритото първенство на САЩ в Ню Йорк, но бе спряна на четвъртфинала от Серена Уилямс, благодари на всички да огромната подкрепа и положителна енергия, която получава.

Във Фейсбук тя написа, че подкрепата на феновете й е "най-големият подарък и стимул" за нея.

"Със сигурност последните месеци бяха изпълнени с голяма доза несигурност, но също и с вълнение и стремеж. За мен е изключителна привилегия и удоволствие да имам възможността отново да се състезавам на такъв форум", сподели още пловдивчанката в социалната мрежа.

След загубата си от Уилямс, пред журналисти Пиронкова каза, че посланието, което отправя към всички, е винаги да вярват в себе си.

"Това е най-важното нещо според мен. Всеки е подготвен физически за мач, но срещите се решават и от психиката на отделните играчи. Мисля, че това е добра комбинация", заяви тенисистката. Тя отново допълни, че не е имала очаквания за срещата си американската, която беше петата помежду им и отново завърши със загуба за българката.

"По време на двубоя опитах различни неща, за да се справя със сервиса на Серена. Дори не знам колко силен е той, но мога да ви кажа, че се усеща като бомба. В първия сет мисля, че контролирах играта. Изпълнявах различни удари и всички се получаваха. В същото време бях наясно, че това няма да продължава вечно", коментира Пиронкова на пресконференцията.

Тя допълни, че би искала да запази същата настройка и да не се обременява с очаквания и допълнително напрежение и в следващите си участия в тура.

"Това, което ми помогна тук, беше, че нямах очаквания, бях с правилната настройка и мисля да продължавм така", каза още Пиронкова.

Цветана Пиронкова играе с удоволствие и може да постигне и по-високи цели. Това заяви най-добрата ни тенисистка от близкото минало Мануела Малеева в четвъртък пред БНР.

"На четвъртфинала срещу Серена Уилямс на нея не й достигна малко повече сила и повече свежест, аз дори очаквах да я видя по-уморена", коментира Малеева.

Според нея с играта си в момента Пиронкова със сигурност се приближава до нивото на най-добрите си мачове. "Освен това играе с много по-малко напрежение. Все пак има в живота си и друго много важно нещо – нейният син, така че и да загуби мач, това няма как да е по-важно от това да е до детето си. Майчинството има много плюсове, минусът е, че трябва да успяваш да се справяш с няколко неща – като всяка работеща майка", каза още Малеева.

По думите й, ако Пиронкова продължи да играе както на US Open и да го прави с удоволствие, има шанс за пробив в ранглистата.

mediapool.bg