Кламер БГ - Новини: Петков предложил на Дунчев мястото си като водач в София, но той отказал

Петков предложил на Дунчев мястото си като водач в София, но той отказал

България

|
Съб, 25 Фев 2023г. 12:54ч.
Петков предложил на Дунчев мястото си като водач в София, но той отказал

Петков предложил на Дунчев мястото си като водач в София, но той отказал

Според Кирил Петков не е имало напрежение при реденето на листите на "Продължаваме промяната-Демократична България" (ПП-ДБ).

"В коалицията сме 6 партии, успяхме да постигнем обединението, на което всички се надяваме", каза Петков пред бТВ.

"Листите бяха наредени по начина, по който вярвахме, че е най-добре. Това, което казах наведнъж - никой не е над каузата. Няма значение дали си на първо място, или на второ място. Важното е съединението наистина да се случи, за да може да има обединен

фронт", добави той.

Миналата седмица, провокиран от започнатия от самия него спор за това от коя формация да е водачът в листата на коалицията в София-област, бившият депутат Александър Дунчев обяви, че в ПП имало задкулисие и че формацията "пресъздава порочните модели на управление на ГЕРБ".

Сега Петков отрече обвиненията и обясни, че е предложил мястото си в София на Дунчев, но той е отказал. "Аз лично се радвам, че дори в нашия разговор му предложих моето място в София, за да покажа колко няма значение на кое място си в листите, ако имаме една обща кауза", добави съпредседателят на ПП.

От думите на Петков се разбра още, че в листите ще е и Лена Бориславова, но не каза къде и на кое място.

Срокът за регистрация на листите за предстоящия вот изтича на 28 февруари. Засега от ПП-ДБ не са обявили официално кои ще да водачите ѝ. По неофициална информация обаче Кирил Петков ще е водач в 23 МИР в София, Христо Иванов ще е първи в 24 МИР София, а Христо Петров отново ще е начело на листата в 25 МИР София. Асен Василев ще бъде водач в Хасково. Във Варна първи се очаква да е Даниел Лорер, а в Пловдив - Никола Минчев. Бойко Рашков отново ще води листата в Перник. Вече се разбра, че първи в габровската листа ще е Явор Божанков, а в Плевен - Радостин Василев.

mediapool.bg