Кламер БГ - Новини: Петков към ГЕРБ: Запретнали сме ръкави да оправим бакиите ви. Гасим пожар след пожар

Петков към ГЕРБ: Запретнали сме ръкави да оправим бакиите ви. Гасим пожар след пожар

България

|
Пон, 14 Март 2022г. 17:36ч.
Петков към ГЕРБ: Запретнали сме ръкави да оправим бакиите ви. Гасим пожар след пожар

Петков към ГЕРБ: Запретнали сме ръкави да оправим бакиите ви. Гасим пожар след пожар

"Не мога да повярвам, че чувам от някои от политическите лидери изказвания от рода - "за един ден ще реша всичко". Къде бяхте последните 10 години? Защо не сте решили проблемите? Ние за 90 дни трябва да оправяме всичките ви бакии. Да, запретнали сме ръкави и ще ги оправим. Но е безумно нагло да се чуват този тип разговори и пиар на гърба на хората". Това заяви премиерът Кирил Петков след среща с работодателите в понеделник по повод обвинения от предишния ден по време на националното събрание на ГЕРБ, което преизбра Бойко Борисов за свой лидер, а той на свой ред нападна управляващите и ги обвини, че не успяват да се справят с кризите.

Петков му отвърна, че всеки ден кабинетът гаси пожар след пожар, системата навсякъде е продънена и заради начина, по който е била конструирана.

Той също така изказа благодарност към представителите на бизнеса, че заедно работят за справяне с кризите. Премиерът увери българските граждани, че правителството действа координирано за ограничаване на ефекта на инфлацията и призова да не се поддават на паника и презапасяване с продукти.

Както при опашките пред бензиностанции точно преди 3 март, така и сега при боя за олио през уикенда, Петков посочи, че става въпрос за изкуствено създавано напрежение и отново намекна, че зад това стоят бившите управляващи от ГЕРБ.

Не трябва да се чувстваме виновни, че сме носили отговорността за управлението на страната десет години, ние управлявахме добре и в полза на гражданите, заяви преди ден заместник-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев. По думите му днес страната ни се управлява от коалиция на омразата и първата политическа задача била страната да бъде изведена от безвремието на омразата. Гражданите имат нужда от алтернатива, от политическа сила, която да има компетентността, опита да управлява страната с по-добро управление, трябва да сме решителни тази алтернатива да бъдем ние, заяви Дончев.

Самият Борисов декларира, че ако ГЕРБ в момента бяха на власт е нямало да има такова драстично поскъпване на природния газ и на олиото. По думите му сегашните управляващи не искали да се възползват от техните конструктивни предложения за справяне с кризите, но не опосич какви са решенията на проблемите според ГЕРБ.

mediapool.bg