Кламер БГ - Новини: Пети ден излекуваните от Covid-19 у нас са повече от новозаразените

Пети ден излекуваните от Covid-19 у нас са повече от новозаразените

България

|
Съб, 23 Май 2020г. 13:34ч.
Пети ден излекуваните от Covid-19 у нас са повече от новозаразените

За пети пореден ден у нас новоизлекуваните от Covid-19 са повече от новозаразените, сочат данните на Националния оперативен щаб.

Новите потвърдени случаи на коронавирус у нас са 36, като в същото време за денонощието като излекувани са определени 39 души, съобщи на брифинг в Министерския съвет доц. Димо Димов, секретар на Националния оперативен щаб. Направени са 1605 PCR теста.

У нас за излекувани се считат хората с отрицателен PCR тест и без изявени клинични симптоми на заболяването.

Намалява и броят на хората в болниците и интензивните отделения. В болница по данни към събота сутринта са 258 души, като 29 от тях са в интензивно отделение.

Общият брой на регистрираните случаи на новия коронавирус в България става 2408, а на излекуваните - 808.

От новите случаи в болница са 11 души, а останалите са на домашно лечение.

Най-много нови положителни проби има в София - 15, като само един човек е приет в болница, а 14 души са на домашно лечение.

През денонощието е починала една жена в столичната болница "Света Ана" и общият брой на починалите в страната вече е 126.

От 36-те нови случаи на коноравирус от изминалото денонощие трима са работници от завода за авточасти в Пазарджик, съобщиха от регионалната здравна инспекция, цитирана от БНР. Така общият брой на заразените в този завод става 25.

Новите заразени с коронавирус са между 24 и 29 години. Двама от тях са със леки симптоми и ще се лекуват в къщи. Това са последните резултати от общо 510 проби, които бяха изпратени в референтните лаборатории. Всички заразени работници са под 28-дневна карантина.

Под 14-дневна карантина са общо 90 служители, които са с отрицателни резултати и са били в пряк контакт със заболелите им колеги. Във вторник производствената дейност ще бъде възстановена, като на поточните линии ще застанат работници, които до момента са били в отпуск. Те също ще бъдат тествани.

mediapool.bg