Кламер БГ - Новини: Пеевски отново ще е водач на листа на ДПС

Пеевски отново ще е водач на листа на ДПС

България

|
Пон, 29 Авг 2022г. 18:30ч.
Пеевски отново ще е водач на листа на ДПС

Пеевски отново ще е водач на листа на ДПС

За предстоящите на 2 октомври избори санкционираният за корупция по глобалния закон "Магнитски" Делян Пеевски отново ще е водач на листа на ДПС.

Очаква се той да е водач на листата на Движението в Пазарджик. Решението за регистрацията на листата все още не е публикувано на сайта на Районната избирателна комисия, но за това, че той ще е водач, потвърди и Антоанета Цонева от "Демократична България", която също ще е водач в Пазарджик.

"В Пазарджик съм срещу Пеевски. Ще е епична кампания. Готови сме!", написа тя във Фейсбук.

Очаква се от ДПС официално да обявят водачите на листите си във вторник.

На последните предсрочни избори за миналата година Пеевски беше водач в Благоевград и Велико Търново. Сега първи във Велико Търново трябваше да е Камен Косртадинов, който почина преди ден. Засега от формацията не казват кой ще застане на негово място.

През ноември първи в листата на ДПС в Пазарджик, където сега се очаква да е Пеевски, беше Йордан Цонев.

На изборите през април и юли 2021 г. Пеевски не беше част от листите на ДПС. На предсрочния вот през ноември обаче той се завърна в политиката, като тогава анализатори коментираха, че ДПС се радикализира, а той иска имунитет. Действително в 47—ото Народно събрание Движението показа радикализация, а Пеевски получи депутатски имунитет.

По време на предизборната кампания през октомври миналата година Пеевски се зарече да бъде "всеки ден в парламента и каквото имам да разкривам, ще го разкривам всеки ден".

В краткия живот на 47-ото Народно събрание Пеевски не беше "постоянно в парламента", но все пак присъствието му беше значително по-голямо от предишни парламенти. Все пак той отсъстваше от повече от половината заседания.

В 44-ото Народно събрание появите му в парламента бяха по-скоро изключение.

През 2017 година Пеевски бе начело на две листи на ДПС – в Благоевград и в Пазарджик, като влезе в 44-ото Народно събрание от Благоевград. През 2014 година Пеевски отново бе водач, но в Пазарджик и Стара Загора. Тогава влезе в парламента от Стара Загора.

mediapool.bg