Кламер БГ - Новини: Партийни лидери също отправиха поздрав за празника

Партийни лидери също отправиха поздрав за празника

България

|
Нед, 24 Апр 2022г. 12:45ч.
Партийни лидери също отправиха поздрав за празника

Партийни лидери също отправиха поздрав за празника

Партийни лидери от управляващата коалиция и опозицията също поздравиха българите за Великден. Премиерът Кирил Петков и лидер на "Продължаваме промяната" посочи, че на най-светлия християнски празник, вярата е по-силна от всякога.

"Днес, на най-светлия християнски празник, вярата е по-силна от всякога. А в сърцата тупти надеждата за по-добро бъдеще", пише Петков.

Наричат днешния ден празника на празниците. Защото отбелязваме радостната вест за Христовото Възкресение, но и защото то ни приканва да бъдем още по-съпричастни, още по-добри, да си прощаваме и да си помагаме в името на общото ни благополучие, отбелязва той.

Аз вярвам, че заедно, обединени, решителни и отговорни ще вземем разумните решения, за да живеем в мир и просперитет, посочва премиерът и пожелава "здраве, светлина в домовете и сили, за да вървим успешно по верния път на промяната за по-добър живот в нашата Родина".

Ивайло Мирчев: Време е да спрем да се държим като малка държава с малки хора.

"Христос Воскресе! Надявам се и човещината ни да го направи. Да отхвърли страховете, зад които се е скрила и да се покаже. Знам, че българите като народ я носим в себе си. Сигурен съм, че я има. Просто е добре скрита зад годините наред, в които са ни убеждавали, че сме малки, та да сме удобни за чужди имперски амбиции. Време е да преосмислим навеждането на главата от страх пред пословичната сабя. Време е да спрем да се държим като малка държава с малки хора. Никой не е малък, когато е на страната на истината", написа във фейсбук съпредседателят на ДБ Ивайло Мирчев.

Корнелия Нинова: Със силата на вярата и разума да преодолеем трудното

Христос Воскресе! Нека бъде мир на земята, сигурност за хората, топлина в домовете и любов в сърцата. Нека бъдем човечни помежду си. Със силата на вярата и разума, заедно да преодолеем трудното и постигнем добруването ни като народ.

Лидерът на ГЕРБ посрещна празника с внуците си

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в навечерието на Великден посрещна празника с внуците си в В Клисурския манастир “Света Петка”.

mediapool.bg