Кламер БГ - Новини: Пародиен чат на световните лидери се майтапи с Брекзит, Северна Корея и руски планове за анексиране на Великобритания

Пародиен чат на световните лидери се майтапи с Брекзит, Северна Корея и руски планове за анексиране на Великобритания

Свят

|
Пон, 14 Окт 2019г. 17:24ч.
Пародиен чат на световните лидери се майтапи с Брекзит, Северна Корея и руски планове за анексиране на Великобритания

Украинският президент иронизира световните лидери и състоянието на международните отношения, представяйки пародиен чат в измислената "Група на световните лидери" в WhatsApp. Въображаемата размяна на реплики съдържа шеги за Брекзит, ядрените оръжия на Северна Корея, плановете на Русия да анексира половин Великобритания и др.

Известният украински комедиен актьор Володимир Зеленски, спечелил популярност в телевизионен сериал, където изпълняваше ролята на президент, през април т.г. спечели президентските избори в реалния живот и вече управлява Украйна.

Въпросното пародийно видео е било излъчено преди началото на форум в Ялта през септември, предизвиквайки смях сред гостите в залата. То е споделено в социалните мрежи от индийски полицай, който е имал приятели на конференцията в Украйна, след което видеото става хит в интернет.

В началото на измисления чат в WhatsApp, озаглавен "World Leaders Group", Зеленски се представя пред колегите си, които му отвръщат с поздрави на различни езици.

От страна на Великобритания обаче се появява нечетима бъркотия от букви и знаци, което предизвиква недоумение сред европейските й съюзници – вероятно намек за Брекзит.

Следва уточняваща британска реплика от страна на принц Хари, които съобщава на групата: "Баба (тоест кралицата -бел.ред.) ме помоли да напиша, че тя е много щастлива да ви види всички".

След това Америка, Русия и Китай влизат в пререкание кой е "администратор на групата", преди Пекин и Москва да бъдат заедно заличени.

В момента, в който Вашингтон казва, че иска да инвестира в Украйна и пита дали да избере селското стопанство или металургията, в чата се намесва предишният украински президент Петро Порошенко със съвет, че е "най-добре да се инвестира в производството на шоколад" (Порошенко е собственик на шоколадова фабрика – бел.ред.)

Украйна предлага да се обсъди въпроса с дълговете й, в резултат на което Международният валутен фонд напуска групата. Връща се, когато Украйна споменава за връщане на заемите и отново напуска, когато Украйна заговаря за нови заеми.

Към групата се присъединява Северна Корея за удивление на Украйна, която поздравява затворената държава с достъпа й до интернет. От Пхенян обаче отговарят, че всъщност са се включили за пет минути от Южна Корея.

Южна Корея реагира с усмихнато емоджи; Северна Корея отвръща с емоджита на три изстреляни ракети – очевидно символ на тайната й ядрена програма.

САЩ отговарят: "Страхотни стикери, но не бива да ги пращате на нас".

След това Америка пише мистериозно съобщение: "Вие сте толкова красива дама", но бързо го изтрива с обяснението, че го е пратила на погрешния чат.

В един момент Москва иска да се обсъди въпросът с анексирането и Украйна, от която руснаците отнеха Крим, насърчава тази дискусия.

Русия пита: "Какво мислите, ако ние анексираме половината от Великобритания?"

Една след друга Франция, Германия и Америка отговорят "Ще наложим санкции".

Това предизвиква коментар от Москва: "Следователно никой няма нищо против".

Тази част от чата е очевиден намек за липсата на реални действия от страна на Запада по отношение на кризата в Украйна и ограничения ефект от санкциите срещу Москва.

Дискусията продължава с намеренията на Доналд Тръмп да купи Гренландия от Дания.

Датчаните отвръщат, че Гренландия "не се продава". Тогава Китай предлага: "Ние можем да направим копие и да ви го продадем десет пъти по -евтино?"

По едно време Вашингтон казва, че руски хакери да разбили акаунта му. Отвръща акаунт, наречен "Руски хакери", който отрича това.

После Украйна предлага всеки да публикува свое селфи и на екрана последователно се появяват снимки на Зеленски, Тръмп и Еманюел Макрон, за когото това е повод за пръв път да се включи в чата.

Беларус обаче не може да се справи със задачата и на екрана се появяват няколко фотоса с отделни части от лицето на тамошния диктатор Александър Лукашенко – ту мустаците му, ту едно око и вежда, докато накрая не качва снимка на свой портрет от стената.

От началото на чата до самия му край се вижда регулярно съобщение, че Финландия "пише", а на финала се появява и самото финландско съобщение: "Привет"("Hi"), с което финландското участие приключва.

По всичко личи, че видеото е създадено от продуцентската компания "Студио Квартал -95", за която Зеленски работеше като комедиен актьор.

mediapool.bg