Кламер БГ - Новини: Парното в София заработи

Парното в София заработи

България

|
Нед, 05 Ноем 2023г. 20:10ч.
Парното в София заработи

Парното в София заработи

"Топлофикация София" пуска поетапно парното в столицата. В неделя - 5 ноември, започна подаването на топлинна енергия към училища и детски градини, а след това ще бъдат захранени административните и жилищни сгради.

Дружеството припомня на клиентите си да приключат ремонтите по вътрешните инсталации и да ги запълнят, ако са източени. Отоплението няма да бъде включено в сградите, в които вътрешната отоплителна инсталация не е запълнена, предупреждават от топлофикацията.

За да не се получават въздушни възглавници по радиаторите, трябва да се отворят докрай вентилите, както и да се провели дали не са изгаснали дисплеите на уредите за дялово разпределение, което е сигнал, че трябва да бъдат сменени, обръщат внимание от дружеството.

Максималното ограничаване на достъпа до абонатната станция в сградата ще възпрепятства евентуални манипулации и кражби на топлинна енергия. Това ще гарантира качественото и надеждно топлоснабдяване на всички имоти и коректното отчитане на консумираната топлинна енергия, обясняват още от топлофикацията.

mediapool.bg